Dit artikel gaat over economie. Op oudere leeftijd met pensioen gaan, ook financieel verzekerd via de bedrijfspensioenregeling – dit doel wordt in gevaar gebracht voor verzekerden die hun contract met pensioenfonds Sparkassen hebben afgesloten. De samenleving heeft daarom een ​​enorme financiële injectie nodig.

Er zit een kloof van 280 miljoen euro in de balans van Sparkassen Pensionskasse AG in Keulen. Dat meldt de “Süddeutsche Zeitung”. Om de bedrijfspensioenregeling van bijna 350.000 werknemers en gepensioneerden niet in gevaar te brengen, moeten de aandeelhouders ingrijpen. Deka neemt als grootste aandeelhouder de helft over, de rest wordt gedeeld door 13 verzekeraars van de Sparkassen-Finanzgruppe, waaronder de Bayern Munich Chamber of Insurance and Insurance het provinciale noordwesten van Münster. Volgens het rapport heeft Deka bevestigd dat “zij een voorziening van 140 miljoen euro heeft aangelegd”.

In 2002 heeft de roodgroene federale regering onder bondskanselier Gerhard Schröder een juridische claim ingediend: elke werknemer kan Een deel van zijn loon omzetten in een bedrijfspensioenregeling als hij of zij dat wil, wat in eerste instantie het voordeel heeft voor de werknemer dat hij belastingen en sociale bijdragen bespaart op zijn toekomstige pensioenregeling. Wel komt de staat soms in actie als het gaat om het betalen van het bedrijfspensioen. De werkgever mocht het pensioenfonds of de verzekeringsmaatschappij kiezen die de pensioenregelingen voor werknemers organiseerde, en veel pensioenfondsen, waaronder het pensioenfonds Sparkassen, werden opgericht omdat ze vermoedden dat er goede zaken waren vanwege de toenmalige rentestand. Het feit dat zij de toekomstige bedrijfspensioneerden met een gegarandeerde rente moeten crediteren – en dit is meestal minimaal drie procent, soms zelfs aanzienlijk hoger – is voor de bedrijven in de huidige situatie fataal. Op de kapitaalmarkt kunnen ze op dit moment nauwelijks zoveel verdienen om deze hoge gegarandeerde rente te kunnen betalen. “De onbalans van pensioenfonds Sparkassen is niet te wijten aan individuele beheersfouten, maar aan de lage rente”, citeert de “Süddeutsche” een insider. We zullen u in de toekomst blijven informeren over het laatste nieuws.
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *