Dit artikel gaat over het Formule 1-seizoen 2020. Sebastian Vettel bevindt zich in zijn laatste Ferrari-jaar plotseling in het niemandsland van de Formule 1. Hij lijkt zijn auto niet meer aan te kunnen. Wat betekent dat voor zijn toekomst?

Sebastian Vettel heeft niets meer over van het zelfvertrouwen van zijn WK-dagen. “Zoals de zaken nu gaan, kunnen we nergens komen. Iets is fundamenteel lui ergens, bij mij of bij de auto”, zei de hulpeloze Ferrari-coureur na zijn rampzalige start van het Formule 1-seizoen de eerste vier races niet afgemaakt, de Heppenheimer startte niet zo’n slecht jaar. Tien WK-punten uit vier races, geen podium, geen kans op overwinningen – 2020 is een totale ramp.

Zelfs aan het begin van zijn laatste seizoen bij de Scuderia is het duidelijk dat dit bij de zesde poging niet zal lukken. voordat hij eind 2020 naar de Italianen gaat. In Silverstone was het zondag slechts tiende voor een WK-punt omdat de banden van de tegenstanders barsten. Hij staat 13e in het algemeen klassement. Na de derde overwinning in de Mercedes racet Lewis Hamilton opnieuw naar de titel. Vettel wil anders denken tijdens een wandeltocht weg van de drukte voordat hij zondag weer op Silverstone rijdt. “Ik heb geen gevoel voor de auto. Elke keer als ik iets probeer aan te vallen, verlies ik de auto”, zei de Hessiaan. De viervoudig wereldkampioen en de SF1000 gaan gewoon niet samen. Terwijl teamgenoot Charles Leclerc twee keer het podium bereikte, zij het met geluk, is de realiteit van Vettel: positie gevechten op het middenveld tegen de backbenchers. Hij verzekerde: “Ik heb alles geprobeerd wat ik kan.” Het Italiaanse sportdagblad “Gazzetta dello Sport” ziet de 53-voudig Grand Prix-winnaar “nooit echt in de running” en schrijft maandag over een “ramp”. Vettel is echter terughoudend om zijn raceteam te bekritiseren en zoekt naar manieren om uit de crisis te komen, en we zullen je in de toekomst blijven informeren over sport.
Categorie├źn: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *