PSG reikt naar de overwinning in de Champions League – Tuchel schakelt over naar de aanvalsmodus. Er is hier nieuws over voetbal.

Neymar leed als geen ander. De nederlaag in de Champions League-finale tegen FC Bayern raakte de PSG-ster hard. Voor de eerste keer dat Paris in de finale stond, was de handle-pot binnen handbereik – een enorm succes voor coach Tuchel, en toch nog maar het begin. Neymar huilde – en niemand kon hem troosten. De Braziliaan was gewoon kapot. “Ik heb de goede strijd gestreden, ik heb de run voltooid, ik heb mijn geloof behouden”, schreef de Braziliaan maandagavond op Instagram. Hij deelde een foto, zijn hand voor zijn betraande ogen, zijn hoofd gebogen: de droom van de Champions League-titel – vernietigd door FC Bayern, die de finale zondagavond in Lissabon met 1-0 won van Paris Saint-Germain.

De lange knuffel van winnaar David Alaba onmiddellijk na het laatste fluitsignaal leek hem te plezieren, maar was waarschijnlijk slechts een kleine troost. “Ontroostbaar”, schreef de Franse sportkrant “L’Équipe” maandag in grote letters over een omslagfoto met Neymar en merkte op: “Bonjour Tristesse”. Nogmaals, het grote, maar praktisch het enige doel van de Franse hoofdstadclub met de rijke financiers uit Qatar werkte niet. “Het is het ergste gevoel om te verliezen”, gaf de Duitse coach Thomas Tuchel toe. ‘Misschien hadden we een beetje geluk.’ Ook hij nam na het laatste fluitsignaal Neymar in zijn armen en troostte. Voor de Braziliaan zou het na 2015 met FC Barcelona de tweede Champions League-titel zijn geweest. Maar nu moet hij geduld hebben.

PSG stond voor het eerst in de finale van de Europese koningsklasse. Maar tweede zijn is niet genoeg in Parijs – het zou eindelijk de handvatpot moeten zijn. “We zullen eraan werken om deze Champions League te winnen, we waren dichtbij en na die avond geloven we er zelfs meer in dan voorheen”, zei PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi. Welk team en met welke mogelijke andere supersterren Tuchel volgend seizoen zal werken en aan de volgende poging zal beginnen, moet binnenkort bekend worden gemaakt.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *