Messi wordt aangemoedigd door medespelers. Er is hier nieuws over voetbal.

Messi wil vertrekken. Dit nieuws zorgt voor onrust bij FC Barcelona. De nieuwe coach moet een rol spelen. Messi heeft nog steeds geen commentaar op zichzelf gegeven. De nieuwe Barça-coach Ronald Koeman zou een van de redenen zijn waarom zesvoudig wereldvoetballer Lionel Messi na 20 jaar FC Barcelona wil verlaten. De 57-jarige Nederlander zou na zijn aantreden in een interview de speciale status van de Argentijnse superster in twijfel hebben getrokken. “De privileges in de selectie zijn voorbij, alles moet gedaan worden voor het team”, zou Koeman volgens een rapport van de Argentijnse online portal “Diario Olé” gezegd hebben: “Ik zal star zijn, je moet aan het team denken.”

Eerder werd gezegd dat Koeman een nieuw team rond Messi wilde bouwen. Het huidige team wordt als vol en oververouderd beschouwd. Ondertussen kreeg Messi, die Blaugrana na 20 jaar wil verlaten, aanmoediging van voormalige en actieve spelers. Voormalig Barça en Real-ster Luis Figo twitterde: “Wow !! Weer een historisch moment !!!”. Barça-legende Carles Puyol schreef ook op Twitter: “Respect en bewondering, Leo. Al mijn steun, mijn vriend.” Messi’s vriend en teamgenoot Luis Suárez reageerde met klappende handen op Twitter. Volgens het Catalaanse radiostation RAC1 zou hij als een van de eersten een telefoontje van Koeman hebben gekregen, waarin de nieuwe coach hem zou hebben verteld niet meer met hem te plannen. Misschien is dat ook een reden voor Messi’s wens om te verhuizen.

Bovendien is de relatie met president Josep Bartomeu verstoord. In de coronacrisis waren er problemen geweest tussen de sterren en Bartomeu vanwege salarisverlagingen. Messi had publiekelijk kritiek geuit op de acties van de club en voelde zichzelf en zijn teamgenoten als zondebokken. Volgens berichten in de media willen sommige directeuren van FC Barcelona ontslag nemen, anderen stellen een motie van wantrouwen tegen clubbaas Bartomeu voor. Volgens berichten in de media wil Messi (33) een clausule in zijn contract opnemen waardoor hij aan het einde van elk seizoen eenzijdig kan opzeggen. Een gigantisch geschil doemt op, omdat er een probleem is: vanuit het oogpunt van de club is de periode voor het activeren van de clausule voor het afgelopen seizoen in juni verstreken, schrijven “Mundo Deportivo” en andere media.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *