De draai van 180 graden van de Zlatko Cajkovski. Er is hier nieuws over voetbal.

Franz Beckenbauer viert zijn 75e verjaardag op 11 september. Ook al is het de laatste jaren rustiger geworden over hem: er zijn veel anekdotes over de Duitse “Kaiser”. We hebben vijf mooie uitgekozen en wensen je een fijne verjaardag, of beter: Ois Guade, zoals Beckenbauer zelf waarschijnlijk zou zeggen. Franz Beckenbauer is 75 jaar oud. Dit vormt een probleem voor sportjournalisten: Beckenbauer heeft te veel gezien, hij heeft te veel grappige en goede dingen gezegd en soms veel onzin. Hij won alles en verloor veel. Was keizer, idioot en soepmoordenaar. Individuele Beckenbauer-jaren kunnen hele boeken vullen. Maar helaas hebben we hier geen ruimte voor boeken, in plaats daarvan oriënteren we ons liever op een bon mot van de keizer die ooit zei: “Wees kort als je lang gelezen wilt worden.”

In die zin zijn hier de vijf beste anekdotes uit de 75 jaar van Franz Beckenbauer – volledig subjectief geselecteerd – in ieder geval halverwege kort: zelfs een goede trainer kan het soms bij het verkeerde eind hebben. “Tschik” Cajkovski vouwde Beckenbauer netjes op bij de eerste ontmoeting: “Jij bonenstam, niets beneden, niets in het midden, niets boven. Je eet meer. Geen vrouwen, niets rookt, niets drinkt. Je bent gemaakt van slagroom. Je bent geen vechter. Je houdt van een rietje. . Ze gaan liever schoenen poetsen dan voetballen. ‘ Even later klonk het heel anders: “Franz. Jij grootste voetballer sinds Tschik. Ik zal je wereldkampioen maken. Tschik en Beckenbauer worden straks het grootste voetbalteam van Europa en de wereld.”

Aan alle bonenstokken die er zijn: geef nooit de hoop op. Als 13-jarige jongen wil Beckenbauer van SC 1906 München verhuizen naar een grote Münchener club: TSV 1860 München. Het is gewoon stom dat in de laatste ontmoeting van de twee clubs de brutale Beckenbauer een schone wacht oppikt van de verdediger van de Sechzger en dan liever naar Bayern gaat. Said Sechzger, een zekere Gerhard König, kwam laat in de BR uit als de schuldige, maar herinnerde zich de scène heel goed: ik was een verdediger, Franz was een spits. Toen speelde hij me uit. Ik keek waar de scheidsrechter was en gaf hem een ​​horloge. Op dat moment wist ik al met wie ik te maken had, want Franz was een enorm talent. “

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *