Met een kip in de buurt voel je je nooit alleen. Je hoort ze de hele dag door en daarom hou je juist zo van ze. Je kip geeft jou regelmatig een eitje en er zijn zelfs kippen die houden van knuffelen. Wat voor kip je ook hebt, hij heeft een eigen plekje nodig. In deze blog gaan we die soorten kippenhokken bespreken. Zo kom jij er achter welk hok past bij jouw kip en bij jouw eigen wensen. Lees dus snel verder en vind het perfecte hok! 

  1. Nachthok voor de vrije kip 

Met veel ruimte rondom je huis, kan je ervoor kiezen om de kippen vrij te laten lopen. Om ontsnapping tegen te gaan, kan je kiezen voor een hekwerk. Als je ze ‘vrij’ wilt laten lopen is het handig om te kiezen voor een nachthok. Dan kunnen ze daar rustig hun eieren leggen en op stok gaan.  

  1. Een ren erbij

Als je kiest voor een kippenhok met een ren, heeft je kip meer bewegingsruimte. Dit betekent dat je kip meer kan bewegen en meer frisse lucht krijgt. Bewegen is goed voor iedereen, dus ook voor kippen. Dit houdt ze niet alleen fitter en dus gezonder, maar ze zullen ook vrolijker zijn. 

  1. Een kippenhok van kunststof

Kunstof is erg handig materiaal, het heeft namelijk een aantal voordelen:

  • Eenvoudig schoon te houden, het werkt namelijk waterafstotend en zal dus niet snel gaan rotten in tegenstelling tot hout. Dat scheelt een hele hoop! Schoonmaken is dan ook een ‘eitje’.
  • Duurzaam materiaal, kunststof gaat jaren mee. Je hoeft dus niet telkens weer nieuwe hokken te kopen. Een duurzame keuze dus.

Online hokken kopen?Het kopen van een dierenverblijf kan bij veel verschillende partijen, maar wij hebben wel een aanrader voor je. Bij dierenverblijf.com kan je makkelijk en snel een kippenhok kopen. Vandaag besteld, is morgen in huis als je voor 17.00 uur besteld. Ook krijg je gratis verzending bij een aankoop boven de vijftig euro. Meer weten over deze hokken? Neem een kijkje op hun site voor meer informatie.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *