In het begin van de Corona crisis was er ineens een trend te zien: iedereen begon spontaan te klussen in huis. Spontaan klussen is natuurlijk hartstikke leuk maar niet altijd even slim. Want als je niet voorbereid te werk gaat dan kan je tegen vervelende dingen aanlopen waar je niet over na hebt gedacht. Zeker als je geen ervaren klusser bent kan een woonkamer of badkamer renovatie veel langer uitpakken dan gepland. Zorg daarom altijd dat je een soort plan opstelt en voorbereid te werk gaat. In dit artikel geven we een aantal tips mee over hoe je dat kan doen. 

Maak van te voren een plan en to do list

Heb je ineens het idee gekregen om te gaan klussen in huis omdat je de keuken niet meer mooi vindt of toch liever een andere kleur op de muur wil, maak dan een plan. Klussen gaat niet vanzelf en zonder plan kan het voorkomen dat je halverwege de klus afhaakt omdat je geen zin meer hebt. En dit wil je natuurlijk voorkomen. Stel daarom een to do list op om te kijken wat er allemaal gedaan moet worden en wat je nodig hebt. Maak ook voor jezelf een soort planning zodat je weet hoelang je ermee bezig bent en prik voor jezelf een deadline Je wil niet langer dan een half jaar in de troep zitten namelijk. 

Maak een productlijst

Naast een plan en een to do list is het ook handig om een productlijst te maken. Met een productlijst bedoelen we producten die je nodig hebt om te klussen denk hierbij aan kwasten, verf, 3M tape, gereedschap enz. Eigenlijk is een productlijst tegelijkertijd een soort inventarisatielijst. Kijk welke spullen je al in huis hebt om te klussen en schrijf de ontbrekende spullen op. Wanneer je gaat klussen in huis, raden we zeker aan om 3M tape te kopen. Deze tape is namelijk hartstikke handig voor als je wil gaan verven of wanneer je spullen wil maken. 

Berg alle waardevolle spullen op

Het klinkt misschien vanzelfsprekend om waardevolle spullen op te bergen wanneer je gaat klussen. Maar het kan nog altijd voorkomen dat je iets vergeet op te bergen en dat het kapot gaat of beschadigd wordt. Heb je geen ruimte om je hele inboedel te verplaatsen naar een andere kamer? Leg er dan dekens of doeken op zodat er geen verfspetters of stof op komt. Wanneer je klaar bent met klussen wil je graag dat alles heel is.  

Begin met de kamer waar de minste spullen staan

Iedereen heeft wel een kamer of ruimte in huis waar je niet zo vaak komt en waar ook niet zoveel spullen staan. Misschien is deze kamer de minst belangrijke kamer maar zeker wel de makkelijkste om mee te beginnen. Je hoeft immers niet zoveel spullen aan de kant te zetten en je kan makkelijk de muur verven in een kamer met weinig spullen. En wie weet wordt deze kamer na het opknappen wel je lievelingskamer omdat het er veel beter uit ziet.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *