Het afgelopen jaar heeft de gemiddelde Nederlander meer vrije tijd gehad dan ooit. Dit heeft zich geuit op verschillende gebieden. Er is bijvoorbeeld meer in de eigen woning verbouwd dan ooit, hebben meer mensen dan ooit thuis cursussen gevolgd en is er ook in de keuken ontzettend veel geëxperimenteerd. Een geliefde keuken waar we graag mee experimenteren is de Surinaamse keuken. In deze blog vertellen we je waarom juist de Surinaamse keuken zo aan populariteit wint!

Variatie

In de Surinaamse keuken is enorm veel variatie te vinden. Dit komt omdat de Surinaamse keuken in feite een mengelmoes van tientallen keukens is. Je vindt zowel invloeden vanuit de gehele wereld in de Surinaamse keuken en dat maakt deze keuken ook zo extreem leuk! Deze variatie uit zich alleen al in het gebruik van verschillende basis ingrediënten. Waar het ene Surinaamse gerecht de aardappel als basis heeft, hebben andere gerechten juist weer pasta of rijst als basis. Deze variatie zorgt er niet alleen voor dat je continu kan blijven experimenteren, maar geeft je anderzijds ook de mogelijkheid om iedere dag Surinaams te eten zonder in een week tijd hetzelfde te eten.

Bereikbaarheid

Om Surinaams te kunnen koken dien je diverse specifieke ingrediënten te gebruiken. Waar je deze ingrediënten vroeger enkel bij een toko kon verkrijgen, liggen deze tegenwoordig volop in de supermarkten. De meeste supermarkten hebben anno 2021 een meter vol met Surinaamse producten, vaak van het merk Faja Lobi. Aan de hand van de producten in de supermarkten kun je gemakkelijk een heerlijk gerecht als roti of Surinaamse bami koken. Deze bereikbaarheid is vooral van goede invloed omdat een groot deel van de mensen in één supermarkt haar boodschappen doet. De verbetering van de bereikbaarheid heeft er dus voor gezorgd dat de Surinaamse producten naar de consument toegekomen zijn.

Interesse

Interesse in de Surinaamse keuken wordt op diverse manieren gewekt. Enerzijds wordt deze interesse natuurlijk al gewekt door de aanwezigheid van de producten in de grote supermarkten. Deze interesse wordt destemeer getriggerd doordat de Nederlandse samenleving met het jaar multicultureler wordt. Iedereen komt dag in dag uit steeds meer in aanraking met diverse culturen. Doordat je in aanraking komt met de verschillende culturen wordt er automatisch ook interesse in de gebruiken en gewoonten gewekt. Hiermee wordt ook de interesse in de verschillende keukens gekweekt. De gekweekte interesse wordt natuurlijk gevoed als je op dagelijkse basis de producten tegenkomt in de supermarkt. 

Deze combinatie van interesse en andere triggers zorgen er samen voor dat er steeds meer gerechten worden gekookt uit de Surinaamse keuken. Een gerecht dat we iedereen zouden aanraden om eens te koken is bijvoorbeeld de Surinaamse nasi. Dit gerecht zal je verrassen door haar unieke kruidencombinatie. Deze kruidencombinatie creëert een ongekend lekkere smaak!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *