Wij doen ons werk met passie en met een missie: het maken en verspreiden van maatschappelijk relevante actualiteiten, informatie en amusement voor, over en met de inwoners van de regio. Dit vereist een vertaling in een brede programmering, in principe gericht op alle inwoners van de regio (voor de regio, over de regio en met de regio). De content wordt op inhoudelijk betrouwbare, aansprekende en kwalitatief hoogstaande wijze verpakt en verspreid via de eigen kanalen (radio, televisie, internet en teletekst). Dat doen we sinds 1987 via een groeiend aantal kanalen.

Media

Omroep West zendt uit via de kanalen Radio West en TV West, met daaronder de teletekstpagina’s WestText. Daarnaast is de website Omroepwest.nl, waar je nu naar kijkt, een belangrijk kanaal, samen met de gratis Omroep West app.

Het aantal bezoeken op de website van omroepwest.nl en de bijbehorende gratis app zijn gemiddeld 4,4 miljoen per maand.

Via de apps voor Android phone, Android tablet, iPhone, iPad, AppleWatch en Windows is de belangrijkste content van Omroep West ook mobiel te bekijken en beluisteren.

Via social media is Omroep West te volgen op Twitter, Facebook, Instagram en YouTube. Tot slot zijn onze teletekstpagina’s zowel via tv als via de website te bekijken.

Daarnaast hebben wij een apart platform voor het bedrijfsleven in onze regio: WestBusiness.