Dit artikel behandelt het coronavirus. Het Robert Koch Instituut maakt zich grote zorgen over een toenemend aantal nieuwe infecties en een te losse omgang met hygiëne en beschermingsmaatregelen. RKI-president Lothar Wieler doet een dringende oproep aan de bevolking.

Gezien het stijgende aantal corona-infecties in Duitsland heeft het Robert Koch Instituut (RKI) zich gealarmeerd. ” Het aantal gevallen maakt mij en iedereen bij het Robert Koch Instituut zeer bezorgd ‘, zei RKI-president Lothar Wieler tijdens de RKI-persconferentie. ‘We zitten midden in een zich snel ontwikkelende pandemie’, waarschuwde hij. “De hele wereld zit er middenin.”

“We moeten nu voorkomen dat het virus zich snel weer verspreidt en zich ongecontroleerd verspreidt. We kunnen dit alleen samen doen”, waarschuwde hij. Mensen zijn onvoorzichtig geworden. . Het vieren van duizenden wilde feesten is ‘nalatig’ en ‘nalatig’, zei hij. Redelijk gedrag is ook vereist tijdens vakantie, aangezien de RKI dinsdag een toename van bevestigde infecties van 633 meldde. 3.611 gevallen zijn gemeld in de afgelopen zeven dagen. De ontwikkeling is “echt heel zorgwekkend” In tegenstelling tot de recente grote uitbraken is de situatie momenteel diffuus, aldus RKI-expert Ute Rexroth. In verschillende gemeenten en gemeenschappen werd een toename van het aantal gevallen waargenomen – in heel Duitsland werden meer mensen besmet. Er bestaat bezorgdheid dat er een trendomkering in het verschiet ligt en we zullen u in de toekomst op de hoogte houden van het laatste nieuws.
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *