Maak het kwartet vol. Hier is nieuws over voetbal.

FC Sevilla staat opnieuw in de finale van de Europa League. Met een beetje geluk wonnen de Spanjaarden tegen Manchester United. Een voormalig prof uit de Bundesliga maakte het beslissende doelpunt. De Europa League-experts van Sevilla FC lieten zich niet tegenhouden door het sterrenensemble van Manchester United en bereikten dankzij een late goal van Joker Luuk de Jong de finale op het eindtoernooi in Noordrijn-Westfalen. De ploeg van de voormalige Spaanse bondscoach Julen Lopetegui versloeg de Rode Duivels zondagavond in Keulen een beetje vrolijk met 2: 1 (1: 1). In een spannend duel scoorde de oud-Mönchengladbacher de Jong in de 78e minuut het beslissende doelpunt en liet hij de Spanjaarden uitbundig juichen. In de finale op dezelfde plaats op vrijdag neemt Sevilla het op tegen Inter Milan of Shakhtar Donetsk en zal het de eerste club zijn die voor de vierde keer de Europa League wint. Voor United was het de derde halve finale van het seizoen na een mislukking in de Engelse FA Cup en de League Cup. Bruno Fernandes zette Manchester met een strafschop vroeg op voorsprong (9e). Suso (26e) maakte echter gelijk en begon aan de ommekeer.

De ontmoeting was nog maar net begonnen toen Anthony Martial Marcus Rashford briljant vrij speelde. De Engelse internationale aanvaller faalde door Sevilla-doelman Yassine Bounou, maar kreeg toen een fout van Diego Carlos, die al vroeg in de kwartfinales een penalty had gegeven. Bounou had tegen Wolverhampton Wanderers gepareerd en had geen kans tegen Bruno Fernandes. De Portugese middenvelder bewees opnieuw zijn kwaliteiten vanaf elf meter na het winnende doelpunt tegen Kopenhagen in de achtste finales. Sevilla zag er echter niet geschokt uit. De Andalusiërs vochten zich een weg terug in een afwisselend spel dat steeds hectischer werd. Felix Brych, die de eerste Duitse scheidsrechter was die een Europa Cup-wedstrijd in Duitsland leidde, moest na zware duels veel doen om spelers en verantwoordelijken gerust te stellen. 17 minuten na het eerste doelpunt wees hij opnieuw naar het startpunt: Sergio Reguilón bereidde zich sterk voor op links, passeerde vlak in het midden, waar Suso de bal over de lijn duwde. Geen van beide teams stond zichzelf pauzes toe voor 2014 wereldkampioen Lukas Podolski, die zich met de trofee in het stadion liet fotograferen. Omdat Bounou echter voorzichtig was met twee krachtige langeafstandsschoten en Sevilla in de laatste pass geen precisie in het offensief had, werden aanvankelijk geen doelpunten meer gescoord.

48 seconden na de herstart had United-jongere Mason Greenwood een grote kans om dat te veranderen. De 18-jarige kon echter niet meer voorbij Bounou komen dan Rashford vier minuten later en kort daarna Martial tweemaal (53ste). Sevilla kon hun sterke doelman bedanken dat United in het begin van de tweede helft niet wegreed. De drievoudige Europa League- en tweevoudige UEFA Cup-winnaars lieten in de slotfase zien hoe je efficiënt voor doel kunt spelen. Jesús Navas zette van rechts het centrum in en de Jong scoorde vanuit het niets om te winnen. (best / dpa)

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *