Files, veel regen, beslagen autoruiten en een laagstaande zon. Als er in één seizoen veel ongelukken gebeuren op de weg, dan is het wel de herfst. Sluit daarom niet alleen een autoverzekering van InShared af, maar volg ook deze 4 tips om veilig te rijden in de herfst.

4 tips om veilig te rijden in de herfst

1. Rijd extra voorzichtig als het regent

De kans dat je in de herfst op een nat wegdek rijdt, is groot. In dit regenachtige seizoen is het verstandig om je rijstijl iets aan te passen. Houd voldoende afstand en rem op de motor. Plotseling remmen op een nat wegdek kan er namelijk voor zorgen dat de auto wegglijdt. Kom je toch in aquaplanning terecht? Geen dan geen gas, maar laat de auto rustig uittrollen.

2. Blijf op dezelfde strook in de file

In de file wil je maar één ding: zo snel mogelijk weer door kunnen rijden. Veel mensen denken de file slim af te zijn door steeds van rijstrook te wisselen. Helaas levert dat bijna geen tijdwinst op, alleen maar extra vertraging voor je medeweggebruikers. Blijf liever op de dezelfde strook en zit de file even uit. De slimste manier om de file te omzeilen, is door niet in de spits te rijden. Vermijd als het even kan tussen 06:30 en 09:30 en van 15:30 tot 19:00 de wegen.

3. Gebruik de mistlampen slim

In Nederland hebben we gemiddeld tussen de 40 en 90 mistdagen. Vooral in de herfst is het vaak mistig. Het lastige van mist is dat je zonder dat je het doorhebt harder gaat rijden. Dat komt doordat je geen referentiepunt hebt. Het is daarom belangrijk om goed op je snelheid te letten en de mistlampen te gebruiken. De mistlampen aan de voorkant van de auto mag je gebruiken als je door mist, regen of sneeuw minder dan 200 meter ziet. Zet de mistachterlichten pas aan als je minder dan 50 meter kunt zien door mist of zware sneeuw.

4. Vergeet de bandenspanning niet te meten

Wie in de herfst rijdt op te zachte banden, heeft nóg grotere kans op aquaplaning. Ook is de kans op een klapband groter en heb je een langere remweg. De makkelijkste manier om dit te voorkomen, is door iedere 2 maanden de bandenspanning te meten. Dat kan bij de meeste tankstations. Wat de juiste bandenspanning is, lees je in het instructieboekje van je auto of op een sticker in het portier.

En ben je tevreden over je autoverzekering?

De kans op schade is een stuk groter in de herfst. Niet gek met beslagen autoruiten, een laagstaande zon, mist en veel regen. Met een autoverzekering weet je zeker dat je goed verzekerd bent voor schade. Ben je niet tevreden over je huidige verzekering? Kijk dan eens naar de autoverzekering van InShared. Deze autoverzekering is niet alleen goed voor je auto, maar ook voor je portemonnee.
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *