Usenet kan heel erg handige software zijn maar veel mensen snappen niet hoe het werkt. Usenet is een server waarmee jij toegang krijgt tot heel veel informatie. Er staat ontzettend veel fora op met allemaal verschillende bestanden. Het is een soort internet alleen dan meer exclusief. Dit komt doordat je een abonnement moet hebben bij een Usenetprovider om er gebruik van te maken. Je kunt als je eenmaal gebruik maakt van Usenet ontzettend veel verschillende dingen er mee doen. Zo kun je films downloaden maar ook verschillende nieuwsgroepen lezen. Wat deze nieuwsgroepen precies zijn, dat lees je hier in deze blog.

Nieuwsgroepen in het kort

Nieuwsgroepen kun je vergelijken met verschillende fora. Het Usenet is ingedeeld in nieuwsgroepen, die weer uit verschillende onderwerpen bestaan. Iedere nieuwsgroep heeft een eigen discussieplaats. Tegenwoordig wordt het niet meer veelal gebruikt om discussies te voeren en teksten te delen, maar om bestanden te downloaden. Vanuit nieuwsgroepen kan je dus bestanden downloaden. Echter werkt dit niet zoals we gewend zijn op het normale internet. Je moet eerst via een Usenetprovider een abonnement afsluiten om vervolgens via een beveiligde verbinding op het Usenet te kunnen komen. Wanneer je eenmaal op het Usenet bent ingelogd kan je je verdiepen in de verschillende nieuwsgroepen. Wat kun je dan allemaal vinden in die nieuwsgroepen? Heel veel! Albums van verschillende artiesten, leuke e-books, spannende series of meeslepende films. Als je iets download van een nieuwsgroep gaat dat erg snel. Dat komt omdat het Usenet wordt ondersteund door ontzettend veel servers. 

Usenet abonnement afsluiten

ViperNews is de Usenetprovider die het beste werkt. Waarom zou je kiezen voor ViperNews? Zij hechten veel waarde aan jouw veiligheid. Dat zie je terug in de diensten en de pakketten die zij aanbieden. Wil je meer weten over nieuwsgroepen, downloaden en Usenet? Neem dan een kijkje op hun site. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *